Ministeri Mikkoselta vihdoin vastaus Pelastusopiston tulevaisuudesta

Olen on ollut huolissani Kuopion Pelastusopiston tulevaisuudesta, riittävän rahoituksen saannista valtiolta on ollut ongelmia. Kuopion Pelastusopistossa koulutetaan pelastusalan henkilöitä. Koulutus on ollut tehokasta ja puitteet koulutuksen toteuttamiseen Kuopiossa ovat hyvät. Huolena on ollut, että kaikki pelastusalan koulutus siirtyy Helsinkiin. Pelastajista on pulaa nyt ja varsinkin tulevaisuudessa ja myös maakunnissa ja siksi tarvitaan lisämäärärahaa koulutuksiin.

Sisäministeri Maria Ohisalo vastasi esittämääni kirjalliseen kysymykseeni pelastusalan koulutuksesta. Ministerin vastauksessa kerrotaan hallituksen esittäneen yhteensä 1,95 miljoonan lisämäärärahan Pelastusopiston pelastajakoulutuksen lisäämiseen ja ruotsinkielisen pelastajakoulutuksen toteuttamiseen. Lisämäärärahaehdotuksessa 14.11. on mainittu, että pelastustoimelle ehdotetaan 350 000 euroa pelastajakoulutuksen lisäämiseen sekä 1,6 miljoona euroa ruotsinkielisen pelastajakurssin järjestämiseen. Esityksessä ei ole eritelty, tulisiko lisämääräraha Kuopioon vai Helsinkiin.

Kysyinkin uudestaan kirjallisella kysymyksellä uudelta sisäministeriltä, mikä on Kuopion Pelastusopistolle nyt osoitettava tarkka rahoituksen määrä ja kuinka Kuopion Pelastusopiston jatkuva säännöllinen rahoitus on suunniteltu turvattavan. Ministeri Mikkoselta tuli vastaus, mutta valitettavasti ei lakisääteisessä ajassa.

Vastauksessaan ministeri Mikkonen kertoo, että Pelastusopistolle esitetään yhteensä 17,7 miljoonan euron määrärahaa ja lisätalousarviossa pelastajakoulutuksen lisäämiseen 1,95 milj. euron ja ruotsinkielisen pelastajakurssin järjestämiseen 1,6 milj. euroa, ja se on tarkoitettu nimenomaan Kuopion Pelastusopiston käyttöön. Mikkosen mukaan hallitus pyrkii turvaamaan Pelastusopiston jatkuvan rahoituksen talousarvio- ja julkisen talouden suunnitelman prosesseissa. Tämä on erittäin hyvä uutinen. On tärkeää nostaa esille ja muistuttaa Kuopion pelastusopiston tulevaisuuden varmistaminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *