Ministeri Ohisalon antamaa vastausta Kuopion Pelastusopistosta joutuu vielä ministeri Mikkonen tarkentamaan

Olen ollut huolissani Kuopion Pelastusopiston tulevaisuudesta, riittävän rahoituksen saannista valtiolta on ollut ongelmia. Kuopion Pelastusopistossa koulutetaan pelastusalan henkilöitä. Koulutus on ollut tehokasta ja puitteet koulutuksen toteuttamiseen Kuopiossa ovat hyvät. Pelastajista on pulaa nyt ja varsinkin tulevaisuudessa ja siksi tarvitaan lisämäärärahaa koulutuksiin.

Sisäministeri Maria Ohisalo vastasi esittämääni kirjalliseen kysymykseeni 19.11.2021 pelastusalan koulutuksesta (KKV600/2021). Ministerin vastauksessa kerrotaan hallituksen esittäneen yhteensä 1,95 miljoonan lisämäärärahan Pelastusopiston pelastajakoulutuksen lisäämiseen ja ruotsinkielisen pelastajakoulutuksen toteuttamiseen. Lisämäärärahaesityksessä 14.11.2021 ei kuitenkaan ole mainintaa, että tämä 1,95 miljoonaa olisi kohdistettu Kuopion Pelastusopistolle.

Lisämäärärahaehdotuksessa on mainittu, että pelastustoimelle ehdotetaan 350 000 euroa pelastajakoulutuksen lisäämiseen sekä 1,6 miljoona euroa ruotsinkielisen pelastajakurssin järjestämiseen. Esityksessä ei ole eritelty mihin kohteeseen rahoitusta esitetään. Kysyinkin uudestaan kirjallisella kysymyksellä uudelta sisäministeriltä, mikä on Kuopion Pelastusopistolle nyt osoitettava tarkka rahoituksen määrä ja kuinka Kuopion Pelastusopiston jatkuva säännöllinen rahoitus on suunniteltu turvattavan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *