Olen huolissani EU:n aluekehitysrahojen jakautumisesta, miten käy Itä- ja Pohjois-Suomen?

Suomessa on pitkät välimatkat ja suuria alueellisia eroja. EU:n Keski-Euroopan valtioihin verrattuna Suomessa ovat olosuhteet hyvin vaihtelevia maamme eri maakunnissa. Suomi saa EU:n rakennerahastoista (EAKR) noin 1,5 miljardia euroa. EU:n aluekehitysrahoja on jaettu perustuen alueiden erilaisuuteen. Itä- ja Pohjois-Suomi ovat alueellisesti harvaan asuttuja ja pitkät etäisyydet omaavia alueita. Alueilla on myös muita haasteita.

Nämä monet tekijät yhdessä ovat olleet peruste EU:lle jakaa rahoitusta näille alueille.Itä-Suomessa ollaan hyvin huolissaan, koska on ollut suunnitelmia, joiden mukaan nämä rahat saatetaan jakaa toisin. Jos jakoperuste Suomessa muuttuu, on mahdollisesti pelättävissä, että EU ei enää jatkossa  jaa rahoja näillä erityisperusteilla ja se voi vaarantaa jatkossa vastaavien rahoituksien määrää.

Tein vastuuministerille kirjallisen kysymyksen ja kysyi milloin EU:n aluekehitysrahojen päätökset tehdään ja onko vaarassa, että Itä-Suomen rahoitusosuus pienenee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *