Kansalta tulee kysyä mielipidettä EU-tukipaketista

EU:n jäsenyydestä järjestettiin neuvoa-antava kansanäänestys lokakuussa 1994. Kyllä -kanta voitti niukasti, vain 56,9:llä prosentilla. Äänestys oli tuolloin varsin täpärä. Nyt koko EU on muuttumassa erilaiseksi. Olisi syytä kysyä kansan mielipidettä. Alkuperäisessä äänestyksessä ei kysytty esimerkiksi sitä, haluammeko euron valuuttana käyttöön.

Tämä hyvä ja järkevä kansalaisaloite siis keräsi hetkessä, voidaan sanoa hetkessä, nuo tarvittavat 50 000 nimeä, jotta eduskunta käsittelee asiaa. Allekirjoituksia tuli siis huomattavasti enemmänkin todella lyhyellä aikaa. Perussuomalaiset puoltavat kansanäänestystä. Ja miksei puoltaisi? Päätös on niin iso asia, että nyt, jos koskaan tulee kansalle antaa valta sanoa mielipiteensä.

Hallituksen tulisi antaa kansalla sille kuuluva oikeus äänestää. Tästä isompaa asiaa ei voi tulla päätöksentekoon. Kansanäänestys on ainoa järkevä ratkaisu tässä tilanteessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *