Kuopion luottamusjohdon palkat uhkaavat nostaa veronmaksajien kuluja jopa 160 000 eurolla vuosittain

Luottamusjohdon palkkaustavan ja määrän muutosta Kuopiossa perustellaan paremmalla toiminnan laadulla. Jos tämä väite pitää paikkansa, niin mitä on tähän mennessä jätetty tekemättä kaupungin hallinnossa? Emme usko, että luottamusjohto on nykyisen palkkioperusteisen järjestelyn takia jättänyt tehtäviään hoitamatta. ja jos olisikin, tuskin palkkion muoto kenenkään työmoraalia parantaa. Muutoksesta on vain haittaa kaupunkilaisille – raha on vääjäämättä pois jostakin, mahdollisesti juuri peruspalveluista.

Taloudellinen tilanne on huono ja monet kunnat ovat joutuneet irtisanomisten ja lomautusten tielle. Suunniteltu sote-uudistus vähentää kuntien budjetteja rajusti. Korona kurittaa kuntataloutta. Kuopiossa sen sijaan ei olla köyhiä eikä kipeitä – meillä on varaa nostaa luottamusjohdon kustannuksia.

Jos tämä kallis palkkapäätös toteutetaan, se kertoo karua kieltää siitä, mikä on Kuopion hallinnossa tärkeää – oma napa. Taitaapi olla se paljon puhuttu Mualiman Napa jonka ääni tässä kaikuu. Perussuomalaisten valtuustoryhmä ei kannata luottamushenkilöiden palkkauskulujen nostamista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *